• Optrekkend vocht 

  Optrekkend vocht wordt veroorzaakt doordat de onderliggende fundering verzadigd is door vocht. De over het algemeen gemetselde fundering is in de loop van de jaren verzagdigd door vocht en door de capitulare werking trekt het vocht in het bovenliggende metselwerk waardoor pleisterlagen, behang e.d. los gaat zitten. 

 •  Doorslaand vocht

  Doorslaand vocht wordt veroozaakt doordat de wanden verzadigd zijn door vocht, een verandering in het grondwater peil of door grindnesten en/of scheuren in de gestorten wanden van de kelderbak. 
  Bij bestaande (kelder)ruimten is het vaak door ruimtegebrek of vanwege het feit dat het woningscheidende wanden zijn niet mogelijk om de problemen van buitenaf te bereiken en zal de oplossing van binnenuit gezocht moeten worden.  

 • Scheuren in wanden en vloeren  

  Door grondverzakkingen, verbouwingen of constructiefouten is het mogelijk dat er scheuren in de wanden en vloeren ontstaan waardoor vocht de ruimte binnen kan treden. Dit leidt over het algemeen tot veel ongemak. Door het uitvoeren van injectiewerkzaamheden in de scheur kan deze lekkage gestopt worden en ontstaat er een constructief sterke verbinden die de waterdruk kan weerstaan. 

 •  Dilitatievoegen

  Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Deze dilatatievoeg wordt over het algemeen gevuld met kit. BETONmonteur is geautoriseerd applicateur van FlexAtec profielen. Een FlexAtec 1000 profiel is toepasbaar voor zowel positieve als negatieve waterdruk en draagt met gemak vele meters waterdruk boven zich. Daarnaast bezit FlexAtec bijzondere waterbestendige eigenschappen.